## 2022 Virtual Presidents' Academy

## **Schedule of Events**

\*Note: All times in Eastern Time Zone

Friday, January 14, 2022				
Start Time	End Time	Duration	Туре	Title
7:00 pm	7:15 pm	15 min	Large Group	Welcome by Grand President Cory Stopka
7:15 pm	7:25 pm	10 min	Large Group	Plaid Introduction and Instructions
7:25 pm	7:30 pm	5 min		Passing Period
7:30 pm	8:00 pm	30 min	Small Group	Small Group Icebreakers
8:00 pm	8:05 pm	5 min		Passing Period
8:05 pm	8:50 pm	45 min	Large Group	Birkman Basics
8:50 pm	9:00 pm	10 min		Break/Passing Period
9:00 pm	9:45 pm	45 min	Small Group	Building Successful Teams
9:45 pm	9:50 pm	5 min		Passing Period
9:50 pm	10:20 pm	30 min	Large Group	Understanding Organizational Purpose and Principles
10:30 pm	11:30 pm	60 min		Freestyle Discussions (Optional & for Student Attendees and Designated Moderators Only) – Get to Know Other Attendees (By Birth Month)
10:30 pm	11:00 pm	30 min		Facilitator Huddle

Saturday, January 15, 2022					
Start Time	End Time	Duration	Туре	Title	
1:00 pm	1:10 pm	10 min	Large Group	Welcome by Past Grand President Tricia Smith	
1:10 pm	1:30 pm	20 min	Large Group	Incentivizing, Motivating & Accountability	
1:30 pm	1:35 pm	5 min		Passing Period	
1:35 pm	2:15 pm	40 min	Small Group	Incentivizing, Motivating & Accountability	
2:15 pm	2:25 pm	10 min		Break/Passing Period	

	1	1		
2:25 pm	2:45 pm	20 min	Large Group	Navigating Difficult Conversations
2:45 pm	2:50 pm	5 min		Passing Period
2:50 pm	3:30 pm	40 min	Small Group	Navigating Difficult Conversations
3:30 pm	3:45 pm	15 min		Grab a Snack/Break
3:45 pm	4:30 pm	45 min	Large Group	Town Hall
4:30 pm	4:40 pm	10 min		Break/Passing Period
4:40 pm	6:00 pm	80 min	Small Group	Strategic Planning
6:00 pm	7:00 pm	60 min		Freestyle Discussions (Optional & for Student Attendees and Designated Moderators Only) -
				Chapter Operational Topics
6:00 pm	6:30 pm	30 min		Facilitator Huddle

Sunday, January 16, 2022				
Start Time	End Time	Duration	Туре	Title
2:00 pm	2:10 pm	10 min	Large Group	Welcome by Leadership Foundation Executive Vice President Bill Schilling
2:10 pm	2:30 pm	20 min	Large Group	Leading Like a Facilitator
2:30 pm	2:35 pm	5 min		Passing Period
2:35 pm	3:15 pm	40 min	Small Group	Leading Like a Facilitator
3:15 pm	3:30 pm	15 min	Small Group	Small Group Farewells, Parking Lot Items
3:30 pm	3:40 pm	10 min		Break/Passing Period
3:40 pm	4:25 pm	45 min	Large Group	Inspirational Leadership Keynote – Stephen Sorenson
4:25 pm	4:40 pm	15 min	Large Group	Closing Remarks and Next Steps
4:45 pm	5:45 pm	60 min		Freestyle Discussions (Optional & for Student Attendees and Designated Moderators Only) – Parking Lot Topics and Chapter Operations